CMS - Redakčný systém

CMS - Redakčný systém

Redakčný systém (CMS - Content Management System) je v podstate program, ktorý nainštalujeme na server a tým sa vytvorí dynamická internetová stránka. Pomocou tohto systému potom môžeme celú stránku vytvárať a spravovať.

Hlavnou výhodou redakčných systémov je možnosť spravovania obsahu a aktualizácie webstránky jej užívateľom prostredníctvom jednoduchého rozhrania.

Redakčné systémy, ktoré pri vytváraní stránok používam patria medzi najlepšie Open Source redakčné systémy na svete. Môžu sa použiť na tvorbu jednoduchých Web stránok ale i prepracované internetové portály. Tieto CMS systémy získali mnohé významné ocenenia, ktoré udeľujú popredné autority Open Source komunity.

CMS systémy sú neuveriteľne flexibilné a možnosti ich rozšírenia sú prakticky neobmedzené. Tu vám ponúkam niekoľko hlavých výhod a najčastejšie používaných rozšírení.

Hlavné výhody

Základné funkcie

jednoduchosť
flexibilita
bezpečnosť
spoľahlivosť
podpora
registrácia užívateľov
správa obsahu užívateľom
grafické šablóny
vyhľadávanie na stránke
ankety, štatistiky

Rozšírenia

 
rôzne možnosti zobrazovania obsahu, viacjazyčný obsah, komentáre, hlasovanie, formuláre, kniha návštev, fórum, rss, reklamné moduly, internetový obchod, kalendár, kalkulačka, hodiny, mapy, počasie, horoskopy, hry, foto galéria, galéria médií, prehrávač hudby a videa, obrázkové prezentácie a mnoho ďalších

Leave a comment

You are commenting as guest.

Používame najmodernejšie technológie
ikony

Ružová 2882/23, Levice