Google mení algoritmus pre mobilné vyhľadávanie

Sú vaše internetové stránky pripravené na jednu z najvýznamnejších aktualizácií Google algoritmu?

Google mení algoritmus pre mobilné vyhľadávanie

Spoločnosť Google nedávno ohlásila významný update svojho vyhľadávacieho algoritmu, tentokrát pre mobilné vyhľadávanie. Ako sa termín spustenia rýchlo blíži, každý správny webmaster má pripravovanej aktualizácie určite plnú hlavu. To ukázal aj posledný Google+ Webmaster Hangouts, ktorý bol venovaný výlučne diskusii o algoritme pre mobilné vyhľadávanie. Z tohto hangoutu vám prinášame o pripravovanej aktualizácii niekoľko informácií.

Plný Rollout môže trvať až týždeň

Tak ako aj pri minulých updatoch sa aktualizácia bude prejavovať postupne. V skutočnosti, to môže trvať až týždeň kým sa všetky zmeny plne prejavia. Návštevnosť vašich stránok treba sledovať od 21.apríla. Ak zaznamenáte nejaké zmeny treba byť v pozore, ale nemusíte sa hneď znepokojovať. Pri Google updatoch totiž platí, že nič nie je 100% isté, pokiaľ nebude rollout úplne dokončený.

Každý web buď je mobile friendly, alebo nie je

Google delí internetové stránky z pohľadu použiteľnosti na mobilných telefónoch iba na dve kategórie - buď vaša stránka je prispôsobená pre mobily, alebo nie je. Internetové stránky musia kompletne prejsť cez všetky kritériá Google, aby mohli byť považované za mobile-friendly. Ak chcete zistiť, či vaše internetové stránky spĺňaujú kritériá pre mobilné stránky od Google, môžete si ich skontrolovať pomocou tohto testovacieho nástroja. V prípade, že vaša webstránka kritéria nespĺňa, Google vám ukáže, kde máte chyby a zároveň ponúka pomerne širokú dokumentáciu ako ich odstrániť. 

100% istotu ponúka vyhľadávač

Či Google považuje vaše webstránky skutočne za mobile-friendly zistíte jednoducho pomocou jeho vyhľadávača. Stačí ak použijete svoj smartphone a cez Google.com vyhľadáte svoje stránky. Ak pri svojej doméne uvidíte sivý nápis "optimalizované pre mobily", tak je dobre. Ak túto značku nevidíte, mali by ste do 21. apríla urobiť všetko čo treba.

Najčastejšie chyby podľa Google

Minulý týždeň Google zverejnil aj najbežnejšie chyby, ktoré na stránkach nachádza z pohľadu optimalizácie pre mobily. Tu sú:

  • Blokovaný JavaScript, CSS a súbory obrázkov
  • Obsah, ktorý sa nedá prehrať : (niektoré druhy videa, flash a iné formy obsahu)
  • Nefunkčné presmerovania : (ak používate pre mobily unikátne url, musíte správne "spárovať" url adresy na celom webe)
  • Výlučne mobilné 404-ky : (ak zobrazujete na rovnakej url pre desktop obsah a pre mobily 404)
  • Mobilné aplikácie : (ak sa snažíte návštevníka presmerovať na mobilnú aplikáciu nevhodným spôsobom)
  • Nezmyselné pre-linkovania : (ak používate chybné/obrátené presmerovania medzi mobilnou verziou a desktop verziou)
  • Pomalé mobilné stránky : (vaše mobilné stránky sa musia rýchlo načítať)

Ak chcete mať svoju internetovú stránku optimalizovanú pre mobily, ale neviete ako na to, stačí ak nás budete kontaktovať. Radi vám s tým pomôžeme.

Leave a comment

You are commenting as guest.

Používame najmodernejšie technológie
ikony

Ružová 2882/23, Levice